Saya Adalah Saya :D

Saya Adalah Saya :D

Tuesday, September 20, 2011

Rumah Terbuka Puan Wan Rozita :)

Assalam .

Tarikh : 18 September 2011
Masa : 2 PM - 3.30 PM 
Tempat : Rumah Puan Wan Rozita .

okeyh . kali ni ak nak share sikit gambar je la mase rumah terbuka tue . 
tanak cakap panjang2 . :) smile uollss :)














thanx 2 Madam Wan Rozita cz jemput kitorang .

p/s : tak tau nk cite ape . hee . just letak photo je .

Study Week K.A.M.I.

Assalam Reader(S) .
H.A.H.A. Production mempersembahkan !~

beraya d rumah hanim ~!~~!~!~!

Assalam Reader(S) yg dikasihi sekalian . (cewaahh ayat . xley blaaaa . huahaha)

okey . hary ni nak cite sal vacation yg dlaksanakan
pada 16/9/2011-17/9/2011
masa 8 malam - 8 malam . haha
selama 24 jam sahaja . lebeh kurang 1 malam 1 hari . hee
bertempat di rumah Hanim d Marang .

bertolak dari Kolej Kerawit lebey kurang pukul 8pm .
perjalanan mengambil masa 20 minit tambah tolak .
dalam perjalanan cari keropok lekor n makan dalam keta . haha
sampai jer rumah Hanim , masuk bilik . wat pentadbiran diri .
then makan malam . dengan : nasi + pajeri nenas +  gulai kawah + sayur kangkung goreng .
kitorang bla bla bla dalam bilik . Hani kecundang dalam bilik lebey kurang pukul 10 malam .
kitorang p supper with mum Anim dengan air tea n keropok lekor sambil tengok Televisyen .
lepas 2 bla bla bla lagi n sleep...

bangun  pagi . gosok gg . cuci muka . teros mandi . pakai baju . makan nasi . pegi derakk . senang hati . lalaalallalalalaal
sarapan pagi : nasi lemak :)

Antara snapshoot yg berjaya drakamkan ketika kitorang menggila .
*saya nak bear camni la awak . bleh ?*

wif honey :)

wif them .

then kami p pusing2 1 bandar KT bandar Marang .

pusing d sawah laa . jumpa lembu yg nak interframe .

then p rumah Tok Hanim . dalam musim raya laa katakan . hee .

siap dapat duit raya lagi . hee

ronda2 cari ABC plak . tapi kedai tutup :(
then kami balik la balik . hmm .

makan tengahari : lempeng nyior + air gas .
makan lagi tengahari (pukul 3) : nasi + ikan goreng  + kuah sweet sour + gulai umbuk nyior .
minum petang : air tea +  ketupat + karipap (hanisya jer yg makan) sebab kami dah kenyang

then kami siap2kan diri nak pulang .
but b4 that kami bergambar kenang-kenangan :)


umi ni adik Anim :)

muka 'ceria' bila da sampai Kolej Kerawit Kesayangan . (KKK)

THE END !~ 

Anda2 sekalian boley la search n3 yg rumet2 saya wat . kira lain version laa . hee . 



p/s : macam nak pegi lagi je kat rumah Anim . Hee ,. Boley kan Anim ?

Wednesday, September 14, 2011

LafaZ yANg TersimpaN ! ~ U n I c :)

Luluh hatiku yang sayu
Menatap wajahmu tenang dalam lena
Kasih kuzahirkan laku
Sedangkan bibirku jauh dari lafaznya.

Dan raut tuamu Memberkas jiwaku
 Meredakan rindu Mendamaikan kalbu
Tak mungkin kutemu Iras sentuhanmu
Biarpun ku redah Seluruh dunia Mencari gantimu

choruss !~
Betapa sukarnya Menyusun bicara
Meluahkan rasa Menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah Hanya sekadar tingkah
Cuma ungkapan kebisuan Yang melindungkan
Kalimah rahsia

Masih ku biarkan waktu
Melarikan lafaz Kasihku padamu

Mengapakah sukar Menyusun bicara
 Meluahkan rasa Menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah Hanya sekadar tingkah
Cuma ungkapan bisu kalimah rahsia

Apakah yang hilang Andai dilisankan
Bait penghargaan Penuh kejujuran
Tak mungkin terlihat Cintaaa yang merona

Jika hanya renungan mata yang bersuara
Bukan atur kataaaaa

Tiada lagi ertinya pengucapan
Andai akhir nafas dihujung helaan
Sebelum mata rapat terpejam
Usah biar kehilangan
Menggantikan lafaz yang tersimpan

p/s : sedang asyik mendengar lagu ni :) love dis song very much !~
teringatkan org yg sudah tiada :(

STUDY WEEK + FINAL EXAM ! *thumbs up !

ASSALAMUALAIKUM ( ikut sunnah nabi . hee )

hye ! bersua kembali , hee . 
rase gila lagi dalam kepala memikirkan pasal test quiz yg dah lepas segala bagai .
huhu . ak ase nak melarikan diri dari semua ni . hmm .
tapi apa dayaku . aku hanya seorg pelajar yg perlu menghabiskan sisa2 kehidupan dengan belajar .
start esok , mulalah struggleku .  huhu
start esok , study weekku . bermakna,
start esok , aku dah dekat dengan finalku. 
wargh !!!
okeyh ! study week aku mula 14/9/2011 hingga 18/9/2011 .
study week ni laa aku nak struggle abis2an .

FINAL EXAM
19/09/2011 (MONDAY) ~ BEL311 ~ 2.15-5.15pm ~ BLOK B 1-3
24/09/2011 ( SATURDAY) ~ CTU231 ~ 9.00-11-00am ~ DEWAN UTAMA
25/09/2011 (SUNDAY) ~ FAR200 ~ 9.00-12.00pm ~ DEWAN UTAMA
26/09/2011 (MONDAY) ~ MGT162 ~ 9.00-12.00pm ~ DEWAN UTAMA
29/09/2011 (THURSDAY) ~ MAF220 ~ 9.00-12.00pm ~ DEWAN UTAMA
04/10/2011 (TUESDAY) ~ LAW240 ~ 9.00-12.00pm ~ DEWAN AKADEMIK

okeyh ! wish me luck ya!~
and at da same time i wish all of my fren can do their best in da final and all of us can get DL next sem . insyaallah !~ if god willing !~
lets goo study everybody .

P/S : dengar lagu berdua bersatu bile xde semangat  ! <3 forteen !

Sunday, September 11, 2011

Forteen :)

Assalam Reader(S) ..
okeyh i nak bercerita pasal forteen . bukan 14 tau ~! tapi kumpulan forteen d bawah naungan KRU yg hangat sekarang ni :) . first of all i sebenarnya minat dgn lagu dyorg iaitu BERDUA BERSATU :)
then i search laa pasal lagu tue d laman sesawang ni . then keluar laa kumpulan forteen ni . search punye search . dapat la ni :


kumpulan ni terdiri daripada 4 org jejaka hensem iaitu : ariz lufias , izzue islam , one and ameerais
izzue islam : 21 years old : kelantan :)

ariz lufias : 22 years old : melaka :) <3

one : 22 years old : perak :)

ameerais : 21 years old : kelantan :)

video
: MV berdua bersatu : first song dyorg :) loveit <3

p/s : hope group ni terus success dalam bidang ni . jangan mase ni jerr glamourr kea :) luv u all

MaLaM SiMpOLiFoNiK :0

Assalam Readers sekalian ..

 hary ni saya nak cite pasal malam sompolifonik (SIMFONI) yang dianjurkan oleh kelab fakulti kami iaitu MeDIA :)
Malam simfoni ini adalah gabungan FEEL , Annual Dinner n Jamuan Raya :)
malam simfoni ini diadakan d Dewan Utama jam 9pm-2am . (lame gilerrr) huhu
yg prnting TIADA BAYARAN DIKENAKAN :)

Hee . mule2 kami dengar ceramah pasal tuala wanita (xde kene mengena dgn majlis langsung . huhu)
n then kami makan2 .
after that kami tengok persembahan FEEL budak2 part 1 yg dbantu oleh senior2 part 3 . 
tergelak besar kami . hee . lawak tahap gaban . hahah
event besar macam ni sebenarnya dianjurkan oleh geng2 part 3 . kami as junior part 3 , amat terkilan dengan senior2 kami yg datang hanyalah kerana makanan free . huhu :(
selepas ni . kaloo ade senior boowaat event , kami malas nak join . watpe nk sokong dyorg kalu dyorg xsokong kami . huhu

sory sebab n3 ni xde pic coz x dapat lagi dengan kawan , hee :)
c u ollss in next n3 . 
chowwww :P

p/s : jangan fikir korang bagus sangat . huhu . 
dulu mase event korg , kami as junior ade laa jugak join . huhu

Sunday, September 4, 2011

Happy Eid !~


Assalam reader(S) ...

today i want to talk about eid !~ not my boyfren but . HARY RAYA !~
first of all ~ i nak mintak maaf kat my mum , my dad , my family , my grandpa grandma , my sedare2 sume . 
n xlupe kawan2 yg mengenali diri ini .
SELAMAT HARY RAYA ... MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

FIRST RAYA
first raya macam biase p smayang raya n then p rumah tokki , nenek n sedare mare . :)
raya tahun ni x buat kue raye . tapi buat kek coklat raya dengan mee kari . hee
baju raya mase first raye ialah baju kuning pink, tudung pink . macam2 stail pakai mase first day . haha

SECOND RAYA
SELAMAT HARY MERDEKA JUGAKK YG KE (er2) 54 ..
xdpt beraya sakan tahun ni . huhu . sebab mum n dad buzy panggil org coz nak bt kesyukuran kat rumah :(
TAPI saye ade reunion X-SKKN at BUKIT KELUANG jam 2-6ptg ;)
bt BBQ ayam dengan air cordial , keropok n kek2 . huhu . 
dapat laa melepaskan rindu kat sume kawan2 lame . hee . 
yg sedihnya sebab x sume kawan ade . huhu :(
baju raya wane purple n shawl purple :) (bukan baju raya betul pun . da pakai baju tue sebelom ni . huhu)

THIRD RAYA
hary ke3 pn x beraya sakan jugak . duk rumah je . huhu .
TAPI aku kene p hantaq kawan lama ak ke stesen bas . ~  BELLA :)
jem terokkk laa jalan . huhu .sampai aku balik pukul 6 . hak3 .
mase ni pakai baju wane oren peach ngan shawl peach :) (tapi bukan baju raya betul pun , da pakai sebelom ni . huhu)

FORTH RAYA
lagi laa x beraya . sebab kena wat preparation untuk esok hary . huhu
bergotong royong bersihkan rumah , sediakan souvenirs . n macam2 la . 

FIFTH RAYA
ade MAJLIS KESYUKURAN  d rumah . 
mak saya cakap majlis ni untuk wea yg dapat naik pangkat n dtukarkan ke Kemaman, 
sekali dengan KakCik dapat p UPSI dalam kos ERT,
KakNgah dapat lulus sume d Mesir sane n dpat naik ke tahun 4. 
aku ? xde dalam list . huhu . sedih + kecewa . but sokey la . nak wat camne kan . huhu . kita x dperlukan kot d situ . huhu 
hary tue jugak laa aku balik ke pangkuan UiTM Kuala Terengganu kesayangan ni. huhu . 
aku ade terase aty jugak laa sebenarnya . sebab sume x hiraukan aku nak masuk UiTM ni .
tapi Tuhan je tahu betapa hujannya haty ini . tiada yg dapat menadahnya .
hary tue jugak aku bt2 gembira padahal dalam haty aku tidak tahan lagi . 
sampai la satu tahap mane nak bertolak ke UiTM ni , aku mengalirkan air mata sayu ini . tudak tahan lagi untuk ditahan . 
melepaskan sume yg ade di haty ni . hanya Tuhan saja yg tahu isi haty ini . 
ape2pom . mak , wea , abe , angah , acik , k.lang , fahmi .... walau perit mane ateh kene hadapai , ateh sayang sume .
halalkan sume makan minum ateh selame ni , halalkan duit yg ateh dapat dr korg sume . ateh xtau nak balas macam mane .
tapi  ateh akan balas dengan mencurahkan kasih sayang yg ade pada ateh kpd sume . 2 saja dapa ateh beri .
suatu hary 6t ateh akan buktikan kat sume ateh pn dapat berjaya jugak . 
dan akan pulang segulung diploma mahupun ijazah atau lagi best segulung master . INSYAALLAH .


:: i got 2 go !~ sampai sini sahaja coretan saya . (sebak haty d dada ingin meneruskan perkataan2 yg sayu itu)
c u in da next n3 :)
sampai ketemu lagi .

p/s : syukran jazilan sebab dah bace :) 
sudah bace , save da secrett . hee i'm shy . i'm blushing rite now . 
cheritera untuk dkongsi bersama :)

wassalam .